-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,31% 0,23
-
EURO
50,79% 0,06
-
GRAM ALTIN
6864,45% 0,25
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Sona Ermeyen Öksürükte Neler Yapılmalı?
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, son 15-20 gündür üst solunum yolu salgını olduğunu, bunun kökenine bakıldığında Amerika ve Kuzey Avrupa'da yaklaşık 2 aydır salgın yaşandığını anlattı.
Akkoyunlu, burada özellikle çocuklarda alt solunum yollarını tutan Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), grip etkeni olan influenza ve COVID-19 virüslerinden kaynaklanan "üçlü salgın"dan bahsedildiğini söyledi.
Üçlü salgının, bu virüslerin bir kişide görünmesi anlamına gelmediğini ancak topluma üç koldan saldırdığını belirten Akkoyunlu, "Bizim gördüğümüz vakalarda, Türkiye için RSV ve influenza şu anda ciddi etken. COVID tam bir salgına başlamadı ama Avrupa ve Amerika'dan yaklaşık 1 ay sonra bizde de genelde salgın başlıyor. Muhtemelen bizde de bu duruma gelecektir. Örneğin arkadaşınızda COVID var sizde RSV var, bunların birleşme ihtimali mevcut ya da influenza ve RSV var, bunlar birleşebilir. Bu da hastalığın ağır geçebileceği, hem üst hem alt solunum yollarını vurabileceği ve çok daha uzun sürebileceği anlamına geliyor. Esas korktuğumuz bu." değerlendirmesini yaptı.
Prof. Dr. Akkoyunlu, geçen 2 yılda COVID-19 dolayısıyla grip salgınının tam manasıyla yaşanmadığını, bunun karşılığında savunma sisteminin, toplumsal bağışıklık hafızasının gribe karşı direncini unuttuğunu dile getirdi.
Sonuç olarak hastalığın uzun süre devam ettiğini, alt solunum yollarını tuttuğunu, uzun süren öksürük, nefes darlığı, hırıltı gibi durumlara neden olduğunu, astım ya da KOAH'ı artırabildiğini aktaran Akkoyunlu, "O nedenle gerçekten bir salgın ve hastaları uzun süre perişan eden bir tablo mevcut." dedi.
Sinop Bu Gece Türkiye'nin En Uzun Gecesini Yaşayacak
Fazlur Rahman Toplantısı İslam ve Modernizm
Kemoterapisiz Kanser Tedavisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Türkevi'nde kabul etti
Kabine toplantısı bugün yapılacak
Depremin ülke ekonomisine yükü 104 milyar dolar
Prof Dr Musa Ünver Kimdir?
Kanser tedavisinde yeni hap tedavisi geliştirildi
Türkiye’nin fındık ihracatı rekor kırdı
Olay iddia! TRT'deki bu dizilerin senaristi FETÖ'cü mü?
PKK’nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi
Gurbetçi İrma’nın intikam planı: İstanbul Fatih'te evini yerinde bulamayan ev sahibi şoka girdi!
F1’de sıra Belçika yarışında
ABD’den Tayvan’a 345 milyon dolarlık askeri yardım
Türkiye’nin LPG ithalatı mayısta arttı
Şırnak’ta 5 terörist etkisiz hale getirildi
DSÖ'den sıcak hava uyarısı!
Yılsonu enflasyon tahmini yükseldi
Mauro Icardi yarın İstanbul’a geliyor
Kuveyt’te 5 hükümlü idam edildi
Brent petrolün varil fiyatı 83 dolar civarında
Türkiye'den İsrail’e kınama
Son 2 ayda 119 terörist etkisiz hale getirildi
Mbappe ile PSG arasında ayrılık kapıda
Pençe-Kilit bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi
Google, haber yazacak yapay zeka geliştiriyor
Enflasyon rakamları Perşembe günü açıklanacak
Türkiye’nin makine ihracatı rekor kırdı
Nikola Mirotic Barcelona’dan ayrıldı
ABD’de kasırga faciası: 16 yaralı
Yükleniyor




