-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 20 Yıl Boyunca Her Zaman Büyüttük
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin teveccühü ile ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz 2002 Kasım'ında. İşte böyle bir Türkiye mirası devraldık. Elbette Cumhuriyetimizin ilk 80 yılında da başlatılan, bir kısmı neticeye ulaştırılan güzel işler vardı. Ama ülkemizin ulaşmış olması gereken kalkınma ve milletimizin sahip olması gereken demokrasi seviyesiyle, bulunduğumuz yer arasındaki fark çok büyüktü. Biz işte bu anlayışla, Türkiye'yi 20 yıl boyunca, hep "durmak yok, yola devam” diyerek büyüttük, geliştirdik, güçlendirdik, zenginleştirdik" dedi.
Erdoğan "Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının en kritik demokrasi ve kalkınma atılımını, her türlü siyasi-sosyal sınıflamaların ötesine geçen bir ortak akılla, ortak iradeyle, ortak vicdanla gerçekleştirdik. Geçmişte ayrıştırılmaya, hatta çatıştırılmaya çalışılan kim varsa, Türkiye'nin ilk yüzyılının son 20 yılına sığdırdığımız bu büyük devrime katkı vermiştir. İnancından dolayı dışlanan Müslümanın, dilinden dolayı ayrımcılığa uğrayan Kürdün, meşrebinden ötürü baskı gören Alevinin, haksızlığa maruz kalan bu toprakların evladı Hristiyan ve Yahudinin. Kısaca bu ülkede vesayetin gadrine uğrayan kim varsa herkesin yanında olduk, mücadelesine destek verdik, kayıplarını telafi ettik" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı sözlerini şu cümlerle sürdü: "Dış politikamıza şahsiyet kazandırarak, devletimizin gücünü, bayrağımızın şanını, milletimizin itibarını yükselttik. Velhasıl, her alanda Cumhuriyetimizin ilk asrının eksiklerini giderecek, ikinci asrının hazırlıklarını tamamlayacak eser ve hizmetler ortaya koyduk. Böylece, takip eden değil, takip edilen bir ülke haline geldik. Bugün Türkiye Yüzyılı için milletimizin karşısına, işte böyle bir müktesebatla, işte böyle bir karneyle, işte böyle bir mirasla çıkıyoruz. Rabbimize her gün, her an, bize böyle bir milletin mensubu olma şerefini bahşettiği için dua ediyoruz. Milletimize kazandırdığımız eser ve hizmetleri, ona minnetimizi ifadenin sadece bir girizgahı, sadece bir dibacesi olarak görüyoruz."
Sinop Bu Gece Türkiye'nin En Uzun Gecesini Yaşayacak
Fazlur Rahman Toplantısı İslam ve Modernizm
Kemoterapisiz Kanser Tedavisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Türkevi'nde kabul etti
Kabine toplantısı bugün yapılacak
Depremin ülke ekonomisine yükü 104 milyar dolar
Prof Dr Musa Ünver Kimdir?
Kanser tedavisinde yeni hap tedavisi geliştirildi
Türkiye’nin fındık ihracatı rekor kırdı
Olay iddia! TRT'deki bu dizilerin senaristi FETÖ'cü mü?
PKK’nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi
Gurbetçi İrma’nın intikam planı: İstanbul Fatih'te evini yerinde bulamayan ev sahibi şoka girdi!
F1’de sıra Belçika yarışında
ABD’den Tayvan’a 345 milyon dolarlık askeri yardım
Türkiye’nin LPG ithalatı mayısta arttı
Şırnak’ta 5 terörist etkisiz hale getirildi
DSÖ'den sıcak hava uyarısı!
Yılsonu enflasyon tahmini yükseldi
Mauro Icardi yarın İstanbul’a geliyor
Kuveyt’te 5 hükümlü idam edildi
Brent petrolün varil fiyatı 83 dolar civarında
Türkiye'den İsrail’e kınama
Son 2 ayda 119 terörist etkisiz hale getirildi
Mbappe ile PSG arasında ayrılık kapıda
Pençe-Kilit bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi
Google, haber yazacak yapay zeka geliştiriyor
Enflasyon rakamları Perşembe günü açıklanacak
Türkiye’nin makine ihracatı rekor kırdı
Nikola Mirotic Barcelona’dan ayrıldı
ABD’de kasırga faciası: 16 yaralı
Yükleniyor




