Tarih: 22.12.2022 14:00

Bakan Çavuşoğlu Afganistan'daki Eğitim Yasağına Tepki Gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

Çavuşoğlu, Yemen Dışişleri ve Yurt Dışındaki Yemenliler Bakanı Ahmed Avad bin Mubarek ile Ankara'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

 

Türkiye'nin, Taliban'ın ülke yönetimini ele aldığından bu yana tanıma olmaksızın angajmana girmeyi savunduğunun ve başka ülkelere de bunu tavsiye ettiğinin altını çizen Çavuşoğlu, Afganistan'ın istikrar ve güvenliğinin herkes için önemli olduğunu kaydetti.

 

Kızların eğitimiyle ilgili düşüncelerin de Taliban'a iletildiğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

 

"Bu yasak İslami de değil insani de değil. Dolayısıyla böyle bir yasağı biz reddediyoruz, doğru bulmuyoruz. İnşallah bir an önce bu kararlarından vazgeçerler. Üniversiteye gidebilecek yaklaşık 1 milyon kız öğrenciden bahsediyoruz. Eğitim, kadınların eğitiminin ne zararı var? İnsanlığa ne zararı var, Afganistan'a ne zararı var? Bu yasağın ne faydası var? Mantıklı bir açıklaması olsun. İslami olarak bir açıklaması var mı? Tam tersine dinimiz İslam eğitime karşı değil, tam tersine eğitimi teşvik ediyor, ilimi, bilimi teşvik ediyor. İnsani olarak faydası ne? Hiçbir mantığı yok. İnsani de değil İslami de değil. Dolayısıyla Taliban'ın bu kararından vazgeçmesini bekliyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —